Γιατί να επιλέξεις το WordPress για την ιστοσελίδα σου;

Θέλησες ποτέ να ξεκινήσεις μια παράλληλη επιχείρηση, αλλά δίστασες επειδή ήξερες ότι θα χρειαζόταν ένα site; Ή έχασες πελάτες επειδή η επιχείρησή σου δεν διαθέτει ακόμη ένα;

Εάν δεν είσαι κάποιος που ασχολείται με την τεχνολογία, η δημιουργία ενός ιστότοπου μπορεί να ‘ναι δύσκολη και χρονοβόρα εάν το προσπαθείς μόνος σου ή ακριβή εάν προσλάβεις κάποιον άλλον να το κάνει.

Αυτές οι ανησυχίες είναι κατανοητές.Ένα site είναι απαραίτητο, αν θέλεις να φτάσεις στην αγορά-στόχο σου και η δημιουργία του είναι πολύ πιο εύκολη, από ότι μπορείς να συνειδητοποιήσεις, ειδικά εάν το ρυθμίζεις με το WordPress. 

 

Τι ακριβώς είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), το οποίο σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για να σε βοηθήσει να οργανώσεις και να προβάλεις το περιεχόμενο στο site σου.

Τι μετρά ως περιεχόμενο; Όλα όσα εμφανίζονται σ’ ένα ιστότοπο από την κεφαλίδα με το όνομα της επιχείρησής έως τα στοιχεία επικοινωνίας και τις αναρτήσεις blog και τα tutorial βίντεο. Εάν είναι στον ιστότοπo είναι περιεχόμενο.

7 λόγοι για να επιλέξεις το WordPress για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σου

 

Μπορεί να σε βοηθήσει αν σκεφτείς το site ως κενό χώρο λιανικής πώλησης. Το CMS είναι τα ράφια που έχεις ρυθμίσει για να βεβαιωθείς ότι τα περιεχόμενα του καταστήματός είναι οργανωμένα λογικά, εύκολα προσβάσιμα και εμφανίζονται ελκυστικά.

 

Όταν επιλέγετε ένα CMS, έχεις πολλές επιλογές και δεν είναι όλες ίσες όσον αφορά το κόστος, τη λειτουργία και την αισθητική.

Εδώ γίνεται κατανοητό γιατί το WordPress είναι ο καλύτερος φίλος μιας μικρής επιχείρησης:

 

  1. Είναι δωρεάν

Οτιδήποτε δωρεάν είναι καλό για τον περιορισμένο προϋπολογισμό μιας μικρής επιχείρησης. Θα χρειαστεί να πληρώσεις για το web hosting και ίσως θελήσεις να αγοράσεις ένα θέμα, αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο δωρεάν για να αλλάξεις τον τρόπο εμφάνισης του site, αλλά το WordPress CMS δεν κοστίζει τίποτα για την λήψη.

 

  1. Είναι εύκολο στη χρήση

Το WordPress “υπερηφανεύεται” για την εγκατάσταση του, που απαιτεί μόνο πέντε λεπτά και για τους οδηγούς υποστήριξης που σε καθοδηγούν σε όλη την διαδικασία.

Δεν είμαι γνώστης του τεχνικού κομματιού αλλά έχω δημιουργήσει αρκετά site με WordPress και είναι πραγματικά τόσο εύκολο να αποκτήσετε ένα βασικό ιστότοπο, που τρέχει ικανοποιητικά. Αν κάνεις κάτι περίπλοκο, ίσως να χρειαστείς να δεις συνομιλίες στα φόρουμ υποστήριξης, αλλά για τους περισσότερους νέους ιδιοκτήτες, η μετάβαση από το μηδέν στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε λίγα λεπτά είναι περισσότερο από αρκετό.

 

  1. Το WordPress έχει μια τεράστια κοινότητα υποστήριξης

Το 30% όλων των ιστότοπων διαχειρίζεται το WordPress και κατέχει το 60% της αγοράς CMS. Ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το WordPress σημαίνει πως αν έχεις κάποιο πρόβλημα ή ερώτηση, οι πιθανότητες να υπάρχει μια απάντηση σ’ ένα από τα φόρουμ υποστήριξης ή προγραμματιστών του WordPress είναι πολύ καλές.

Σημαίνει επίσης ότι εάν θέλετε να αναθέσετε σε τρίτους τη συντήρηση, το περιεχόμενο ή το σχεδιασμό του, υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές, συγγραφείς, συντάκτες και σχεδιαστές που γνωρίζουν πώς λειτουργεί το CMS.

 

  1. Είναι εύκολο να κάνεις το site WordPress, να δείχνει μοναδικό

Επειδή ο κώδικας του WordPress είναι open source, οι επαγγελματίες και μη προγραμματιστές βρίσκουν πάντα τρόπους βελτίωσης. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, ώστε το site σου να φαίνεται όπως θέλεις.

Το θέμα θα φροντίσει για το εικονικό σχέδιο χρωμάτων, τις ταμπέλες και τις λεπτομέρειες της διάταξης. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά για να βρεις θέματα που ταιριάζουν καλύτερα στην επιχείρησή σου, επιπλέον είναι αρκετά εύκολο να αλλάξεις σ’ ένα νέο θέμα, αν και υπάρχουν μερικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις πρώτα για να μείνει λειτουργικό το site.

 

  1. Δημιούργησε τη λειτουργικότητα των ονείρων σου με τα plugins του WordPress

Μόλις επιλέξεις κάποιον web host και ένα θέμα και ρυθμίσεις τον βασικό ιστότοπό σου, υπάρχουν χιλιάδες plugins που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον ιστότοπο να λειτουργεί ακριβώς όπως εσείς θέλεις. Είτε θέλεις να φορτώνει γρηγορότερα, είτε να δημιουργεί back-up αυτόματα, είτε να βελτιστοποιεί τις δημοσιεύσεις του blog για τα αποτελέσματα αναζήτησης, υπάρχει πάντα ένα plugin (ή πέντε) για αυτό.

Και επειδή το WordPress υποστηρίζει το multimedia περιεχόμενο, δεν σε περιορίζει σε αναρτήσεις και φωτογραφίες. Μπορείς να ενσωματώσεις βίντεο, podcasts και slideshows με τα κατάλληλα plugins.

 

  1. Το WordPress παίρνει σοβαρά την ασφάλεια

Το WordPress καθιστά επίσης εύκολο να διατηρείς το λογισμικό του site ενημερωμένο, το οποίο είναι κρίσιμο για να αποφύγεις τους hackers. Ορισμένες ενημερώσεις λογισμικού του WordPress γίνονται αυτόματα, ώστε να καλύπτονται τα τρωτά σημεία ασφαλείας. 

Για να ενημερώσεις τα plugins και τα θέματα, πρέπει να κάνεις click στα πλαίσια ελέγχου δίπλα στα στοιχεία που θέλεις να ενημερωθούν και στη συνέχεια να πατήσεις το κουμπί της ενημέρωσης. Το τρικ είναι να θυμάσαι να ελέγχεις για ενημερώσεις, γι ‘αυτό και η επιλογή της αυτόματης ενημέρωσης καθίσταται τόσο χρήσιμη, αφού σε γλυτώνει από αυτόν τον κόπο.

 

  1. Το WordPress αλληλεπιδρά σωστά με άλλους

Ακόμα και το πιο “cool” σχεδιασμένο site, πρέπει να αλληλεπιδρά άψογα με άλλες πλατφόρμες και με τους ανθρώπους, ώστε το site σου να γίνει “ορατό”  και να κάνεις πωλήσεις.

Το WordPress είναι δομημένο για να είναι εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να πλοηγηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σου θα έχει καλύτερη απόδοση στα αποτελέσματα αναζήτησης, ειδικά αν προσθέσεις ένα plugin SEO όπως το Yoast. Το WordPress παίζει επίσης καλά με τα νέα κριτήρια της Google για φιλικούς προς κινητά ιστότοπους. Μπορείς να κάνεις τον ιστότοπό σου ευκολότερο για τους χρήστες κινητών, ώστε να πλοηγηθούν επιλέγοντας ένα θέμα βελτιστοποιημένο ή που ανταποκρίνεται σε κινητά από την αρχή ή εγκαθιστώντας ένα plugin για να βελτιώσεις την απόδοση στις κινητές συσκευές.

Όσο για την πραγματοποίηση πωλήσεων, αν σκοπεύεις να πουλήσεις απευθείας από τον ιστότοπό σου, το WordPress plugin Woo Commerce καθιστά εύκολο να εμπορευθείς προϊόντα, ψηφιακές λήψεις, συνδρομές και πρόσβαση μέλους.

Και αν θέλεις να αλλάξεις τις web hosting υπηρεσίες σου, τότε μπορείς να μεταφέρεις ολόκληρο τον ιστότοπο WordPress σε έναν νέο host εύκολα, με λιγότερα βήματα και σε λιγότερο χρόνο από ότι θα χρειαζόταν για να μεταφέρεις έναν free site builder-hosted site.

 

WordPress: Η σωστή επιλογή για την ιστοσελίδα σου

 

Το συμπέρασμα είναι πως αν θέλεις ένα site που φαίνεται επαγγελματικό, που παίρνει αποτελέσματα και είναι εύκολο κατά την εγκατάσταση και την συντήρηση, το WordPress θα είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή για εσένα.

contact icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε περισσότερους πελάτες? Ελάτε να σας βοηθήσουμε!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 2311296521