Γιατί να επιλέξεις το WordPress για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σου;

Θέλησες ποτέ να ξεκινήσεις μία επιχείρηση, αλλά δίστασες, επειδή ήξερες ότι θα χρειαζόταν μία ιστοσελίδα; Ή μήπως έχασες πελάτες, επειδή η επιχείρησή σου δεν διαθέτει ιστοσελίδα κι έτσι δεν έμαθαν ποτέ όλα όσα ήθελαν για εσένα και τις παροχές σου ή σε θεώρησαν λιγότερο αξιόπιστο, λόγω αυτής της έλλειψης;

Εάν δεν είσαι κάποιος που ασχολείται με την τεχνολογία και τις ιστοσελίδες, αντιλαμβανόμαστε ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να είναι δύσκολος και χρονοβόρος, εάν το προσπαθήσεις μόνος σου. Ωστόσο, μία ιστοσελίδα είναι απαραίτητη, εάν θέλεις να φτάσεις στο κοινό – στόχο που θα επιλέξει εσένα και όσα παρέχεις, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του.

Τα καλά νέα είναι ότι η δημιουργία της ιστοσελίδας γίνεται πολύ πιο εύκολη ως διαδικασία, τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και από πλευράς της μετέπειτα διαχείρισης, ακόμη κι από εσένα, εάν σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας το WordPress.

 

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα (CMS), το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις. Με την ευκολία που χειρίζεσαι ένα έγγραφο Word, μπορείς να οργανώσεις και να προβάλλεις το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σου, μέσω του WordPress.

Ως περιεχόμενο ιστοσελίδας ορίζουμε όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα σου! Από την κεφαλίδα, που προβάλλεται το λογότυπό σου, μέχρι τη σελίδα της επικοινωνίας σου και το blog με τα άρθρα σου, τις εικόνες και τα video σου. Όλα όσα υπάρχουν μέσα στην ιστοσελίδα σου αποτελούν το «περιεχόμενο», το οποίο είσαι σε θέση να επεξεργαστείς και να δημιουργήσεις, χάρη στο WordPress!

Για να κάνουμε πιο κατανοητή την πλατφόρμα του WordPress, ας πούμε ότι είναι ένας άδειος χώρος super market. To CMS, είναι τα ράφια που έχεις τοποθετήσει στο χώρο σου, ρυθμισμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είσαι σίγουρος ότι τα περιεχόμενα του καταστήματός είναι λογικά οργανωμένα, εύκολα προσβάσιμα και εμφανίζονται ελκυστικά στον καταναλωτή. Όπως ισχύει και με τα ράφια, έτσι και με το CMS, τα προϊόντα που θα τοποθετήσεις – άρα και τα στοιχεία που θα εντάξεις στην ιστοσελίδα σου – είναι πολλά και δεν είναι όλα ίδια, όσον αφορά το κόστος, τη λειτουργία ή την αισθητική.

Αυτό είναι και το σημείο – κλειδί που κάνει τον σχεδιασμό ιστοσελίδας με WordPress τον καλύτερο φίλο μιας μικρής επιχείρησης:

 

1. Το WordPress είναι δωρεάν.

Οτιδήποτε δωρεάν είναι καλό, για τον περιορισμένο προϋπολογισμό μιας μικρής επιχείρησης. Τα μόνα σου έξοδα είναι να πληρώσεις για το web hosting – και για το domain name σου, αν ήδη δεν έχεις. Ένα extra κόστος που πιθανόν προστεθεί για να αλλάξεις τον τρόπο εμφάνισης της ιστοσελίδας σου, είναι να αγοράσεις ένα θέμα (theme), αντί να χρησιμοποιήσεις κάποιο δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση, το WordPress δεν κοστίζει τίποτα για την λήψη του και την εγκατάστασή του, παρά μόνο να γνωρίζεις τον τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει.

 

2. Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση.

Το WordPress “υπερηφανεύεται” για την εγκατάστασή του, που απαιτεί μόνο πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί, αλλά και για τους οδηγούς υποστήριξης που σε καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της  διαδικασίας.

Είναι πραγματικά τόσο εύκολο να αποκτήσεις μόνος σου μία βασική ιστοσελίδα που δουλεύει ικανοποιητικά, αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Αν κάνεις κάτι περίπλοκο, ίσως να χρειαστείς να δεις συνομιλίες στα forum υποστήριξης, ή να χρειαστείς κάποιον που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων επαγγελματικά. Ωστόσο, για τους περισσότερους νέους ιδιοκτήτες, η μετάβαση από το μηδέν στη δημιουργία μιας πολύ απλής ιστοσελίδας, μέσα σε λίγα λεπτά, είναι κάτι περισσότερο από αρκετό.

 

3. Το WordPress έχει μια τεράστια κοινότητα υποστήριξης.

To WordPress διαχειρίζεται πάνω από το 35% όλων των ιστοσελίδων, ενώ κατέχει το 60% της αγοράς των CMS πλατφορμών. Ο μεγάλος ποσοστιαίος αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο, που χρησιμοποιεί το WordPress, σημαίνει και πως αν έχεις κάποιο πρόβλημα ή ερώτηση, οι πιθανότητες να υπάρχει μια απάντηση στο διαδίκτυο είναι υψηλές και η απορία σου θα επιλυθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημαίνει, επίσης, ότι εάν θέλεις να αναθέσεις σε τρίτους τη συντήρηση, το περιεχόμενο ή το σχεδιασμό της ιστοσελίδας, υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές, συγγραφείς, συντάκτες και σχεδιαστές που γνωρίζουν πώς λειτουργεί το CMS.

 

4. Είναι εύκολο να κάνεις την ιστοσελίδα, να δείχνει μοναδική.

Επειδή ο κώδικας του WordPress είναι open source, οι επαγγελματίες προγραμματιστές βρίσκουν πάντα τρόπους βελτίωσης, για να διευκολύνουν και όσους δεν διαθέτουν τις γνώσεις τους. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα, τα οποία μπορείς να επιλέξεις, ώστε το site σου να φαίνεται, όπως θέλεις.

Το θέμα θα φροντίσει για τη διάταξη, τα χρώματα, τις ενότητες, τις κατηγορίες και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες! Σαφώς, όλα αυτά λειτουργούν ως βάση για να «πατήσεις» επάνω τους και να τα διαμορφώσεις, όπως εσύ επιθυμείς, με σχετικά εύκολο τρόπο!

Για να βρεις ένα θέμα που αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της επιχείρησής σου, χρησιμοποίησε λέξεις – κλειδιά για να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα. Αν, για παράδειγμα, διαθέτεις ένα περιοδικό με θέματα μόδας, ένα κατάλληλο keyword αναζήτησης θα ήταν το «fashion magazine wordpress theme”.

 

5. Μπορείς να δημιουργήσεις τη λειτουργικότητα που θέλεις, με χρήση WordPress plugins.

Αφού έχεις ολοκληρώσει την εγκατάσταση του WordPress αλλά και του θέματός σου, υπάρχουν χιλιάδες πρόσθετα (plugins), που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να ενσωματώσεις στην ιστοσελίδα σου, για να την κάνεις να λειτουργεί ακριβώς όπως θέλεις. Είτε επιθυμείς να φορτώνει γρηγορότερα είτε να δημιουργεί back-up αρχεία αυτόματα είτε να βελτιστοποιεί τις δημοσιεύσεις του blog για τα αποτελέσματα αναζήτησης, υπάρχει πάντα ένα plugin (ή δεκαπέντε!) για να κάνουν αυτήν τη δουλειά για εσένα.

Και επειδή το WordPress υποστηρίζει το multimedia περιεχόμενο, δεν σε περιορίζει μόνο με αναρτήσεις κειμένου και φωτογραφιών. Μπορείς, επιπλέον, να ενσωματώσεις βίντεο, podcasts και slideshows, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα plugins.

 

6. Το WordPress παίρνει σοβαρά την ασφάλεια.

Το WordPress καθιστά, επίσης, εύκολο να διατηρείς το λογισμικό της ιστοσελίδας ενημερωμένο, το οποίο είναι κρίσιμο αν θες να αποφύγεις τους hackers! Μη σε αγχώνει το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να το κάνεις αυτό, θα σε ενημερώνει η αρχική σελίδα του διαχειριστικού της ιστοσελίδας σου για κάθε νέα ενημέρωση! Για να ενημερώσεις τα plugins και τα θέματα, πρέπει να κάνεις απλά «click» στα πλαίσια ελέγχου, δίπλα στα στοιχεία που θέλεις να ενημερωθούν και στη συνέχεια να πατήσεις το κουμπί της ενημέρωσης.

 

7. Το WordPress αλληλεπιδρά σωστά με άλλους.

Ακόμα και η πιο “cool” σχεδιαστικά ιστοσελίδα, πρέπει να αλληλεπιδρά άψογα τόσο με άλλες πλατφόρμες όσο και με τους ανθρώπους, ώστε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το WordPress είναι δομημένο με τέτοιο τροπο ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα στις ιστοσελίδες, που έχουν σχεδιαστεί με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σου θα έχει καλύτερη απόδοση στα αποτελέσματα αναζήτησης, ειδικά αν προσθέσεις ένα plugin SEO, όπως είναι το Yoast. Το WordPress συμβαδίζει άψογα με τα κριτήρια της Google, που θέλουν ιστοσελίδες φιλικές προς κινητά και tablet (responsive design).

Μπορείς να κάνεις την ιστοσελίδα σου ευκολότερη για τους χρήστες κινητών συσκευών, επιλέγοντας ένα θέμα που ανταποκρίνεται εξίσου καλά σε οθόνες υπολογιστή, σε κινητά και tablet ή – αν το θέμα σου δεν έχει responsive design – , εγκαθιστώντας ένα plugin για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την απόδοση στις κινητές συσκευές.

 

+1. Το WordPress μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σου σημείο αγορών.

Και τι γίνεται αν θέλεις να πουλήσεις απευθείας από την ιστοσελίδα σου; Το WordPress δε σε αφήνει εκτεθειμένο ούτε σε αυτή την περίπτωση! Σου παρέχει το WordPress plugin, «Woo Commerce», που καθιστά εύκολο να εμπορευτείς προϊόντα, ψηφιακές λήψεις, συνδρομές και πρόσβαση μέλους.

 

WordPress: Η σωστή επιλογή για την ιστοσελίδα σου.

Το συμπέρασμα είναι πως αν θέλεις μια ιστοσελίδα που φαίνεται επαγγελματική, αποδίδει σωστά και είναι εύκολη κατά την εγκατάσταση και την συντήρησή της, το WordPress θα είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή για εσένα. Κι αν ακόμη και τώρα αντιλαμβάνεσαι ότι όλα όσα επιθυμείς για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σου, δε μπορείς να τα υλοποιήσεις μόνος σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σχεδιάσουμε την ιστοσελίδα σου όπως την έχεις ονειρευτεί!

contact icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε περισσότερους πελάτες? Ελάτε να σας βοηθήσουμε!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 2311296521