10 Συμβουλές για την επιλογή του σωστού web host

no alt

Όταν επιλέγεις μια εταιρεία web hosting, εξασφαλίστε πως το site σου παραμένει προσβάσιμο και ασφαλές ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατανοούν την αξία της δημιουργίας ποιοτικού περιεχομένου ιστού και τελικά αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία της ανάπτυξης ενός site που ανταποκρίνεται.

Όμως, αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία επιλογής μιας αξιόπιστης εταιρείας hosting συχνά υποτιμάται. Επιλέγοντας ελαφρά την καρδία έναν web host, με βάση μόνο την τιμή, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για ένα site.

Η επιλογή του λάθος web host

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της Forbes James Lyne, περισσότερες από 30.000 ιστότοποι χακάρονται κάθε μέρα. Το Target, το Home Depot και το BlueCross BlueShield είναι μερικά μόνο από τα κορυφαία brand που έχουν χακαριστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν υπάρχει η σωστή λύση για την πρόληψη του χακαρίσματος. Μια αξιόπιστη εταιρεία θα πραγματοποιεί τακτικά backups των δεδομένων σου, σε έναν ασφαλή και απομακρυσμένο server για την περίπτωση που υπάρξει κάποια παραβίαση ασφαλείας.

Σε περίπτωση που πέσει ο ιστότοπός σου, οι πελάτες δεν θα μπορούν να “εισέλθουν” στο κατάστημά για να ψωνίσουν και θα χάσετε χρήματα. Οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν αγορές 24 ώρες την ημέρα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, εάν ο ιστότοπός σου δεν έχει πρόσβαση. Τον Αύγουστο του 2013, το Amazon έχανε 66.240 δολάρια ανά λεπτό, όταν το site τους έπεσε για 30 λεπτά.

Οι παραβιάσεις ασφαλείας και τα χαμένα έσοδα είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων. Οι ιστότοποι που έχουν μακρά downtimes συχνά συχνά βλέπουν μια πτώση στην κατάταξη αναζήτησης. Εάν το site σου είναι εκτός λειτουργίας, αυτό το εξαιρετικό περιεχόμενο που δημιούργησες δεν θα ‘ναι προσβάσιμο. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ταξινομήσεις αναζήτησης.

Πώς να αποφύγεις προβλήματα με τον web host που χρησιμοποιείς;

Εδώ είναι 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό web host:

 

  1. Κατανόησε το είδος του web host που χρειάζεσαι

Η κατανόηση των αναγκών της επιχείρησής σου μπορεί να περιορίσετε τις επιλογές σου. Αν σχεδιάζεις την δημιουργία ενός site που διαθέτει blogging βίντεο, live streaming 24 ωρών και την δυνατότητα οι επισκεπτών να εγγραφούν και να ανεβάσουν τα δικά τους βίντεο, τότε απαιτούνται περισσότερες δυνατότητες από κάποιον που χρησιμοποιεί το site ως μια εικονική περίληψη της επιχείρησης του. Οι ιστότοποι που λαμβάνουν μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα δεν λειτουργούν σωστά σε κοινόχρηστο server, επειδή εκείνοι έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολλές μικρές ιστοσελίδες που έχουν περιορισμένες απαιτήσεις.

 

  1. Επίλεξε το σωστό πακέτο web hosting

Πολλές μικρές επιχειρήσεις στρέφονται στην shared hosting, ως μέσο εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά με τη μικρότερη τιμή υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αργών χρόνων ανταπόκρισης . Οι αργές ιστοσελίδες πάντα απωθούν τους πελάτες. Μια επιλογή όπως ο Virtual Private Server (VPS) είναι ελαφρώς πιο ακριβή, αλλά παρέχει ταχύτερη, υψηλότερη ποιότητα επιδόσεων στον ιστό και προσφέρει καλύτερη εμπειρία στον πελάτη.

 

  1. Διάβασε τις κριτικές για κάθε web hosting

Ανάτρεξε σε αξιόπιστους ιστότοπους όταν κάνεις έρευνα σχετικά με την αξιοπιστία και τη φήμη των web hosts. Η έρευνα μιας εταιρείας μέσω κριτικών από τρίτους είναι πολύ χρήσιμη στην ανακάλυψη οποιονδήποτε θεμάτων ή επίμονων καταγγελιών από τρέχοντες ή παρελθοντικούς χρήστες. Δώσε προσοχή στην αντίδραση της εταιρείας στις καταγγελίες ή αν η εταιρεία δεν απαντά καθόλου. Αυτό θα σου δώσει μια ιδέα για το πώς η εταιρεία διαχειρίζεται τους δυσαρεστημένους πελάτες.

 

  1. Να έχεις την σωστή ποσότητα bandwidth

Ενώ οι περισσότεροι νέοι ιστότοποι δεν χρησιμοποιούν bandwidth, είναι σημαντικό να αφήνουμε περιθώρια για ανάπτυξη. Βεβαιώσου ότι το web host που επιλέγεις δεν σε κλειδώνει σε ένα συγκεκριμένο bandwidth και στη συνέχεια σε χρεώνει πρόσθετα τέλη αν χρειαστεί να αναβαθμίσεις το site σου αργότερα.

 

  1. Μην κολλάς στην τιμή

Όταν είστε νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης με περιορισμένο προϋπολογισμό, η εταιρεία web host που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή μπορεί να είναι πολύ δελεαστική. Η φθηνότερη τιμή μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές σε αργούς servers, κακή εξυπηρέτηση πελατών, συνεχή διακοπή λειτουργίας και σε συσχετίζουν με χιλιάδες μη επαγγελματικές ιστοσελίδες και κάτι που σίγουρα δεν θέλεις.

 

  1. Διάβασε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών

Διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών. Οι περισσότεροι αποδέχονται τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών, χωρίς να διαβάζουν πραγματικά αυτά που υπογράφουν. Το έχουμε κάνει όλοι. Σταμάτησε να το κάνεις. Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών περιλαμβάνουν συνήθως την πολιτική επιστροφής χρημάτων, η οποία ίσως σταθεί χρήσιμο να γνωρίζεις αργότερα.

 

  1. Δοκίμασε την εξυπηρέτηση πελατών

Όταν ερευνάς εταιρείες web host, αναζήτησε πάντα έναν τρόπο επικοινωνίας με την εξυπηρέτηση πελατών. Μπορεί να βρεις έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, live chat ή τηλεφωνικής υποστήριξης 24/7; Ναι. Τώρα δοκίμασε τα. Βεβαιώσου ότι έχεις δοκιμάσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται, για να δεις αν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιχείρησής σου.

 

  1. Να γνωρίζεις το backup plan

Πρέπει να ξέρεις αν η εταιρεία που έχεις επιλέξει έχει backup plan ανάκτησης δεδομένων, σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Ρώτησε τους: “Ποιο είναι το σχέδιο;” Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με την απάντηση, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

 

  1. Ρώτησε σχετικά με τις λειτουργίες ασφαλείας

Παραβιάσεις ασφαλείας συμβαίνουν, ακόμη και στα mom-and-pop καταστήματα σε ένα χωριό της Πιερίας που έχει πληθυσμό 2.000 κατοίκους. Βεβαιώσου ότι η εταιρία μπορεί να παρέχει το Secure Sockets Layer για να προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες του πελάτη σου. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό, ώστε να παρέχεις στους πελάτες σου ασφαλείς συναλλαγές.

 

  1. Απόφυγε τις νέες εταιρίες που δεν μπορούν να χειριστούν περαιτέρω ανάπτυξη

Πολλές φορές οι νέες εταιρείες προσφέρουν χαμηλότερες τιμές, ελπίζοντας ότι αυτό θα φέρει μια μεγάλη εισροή πελατών. Ωστόσο, οι περισσότερες νέες εταιρείες δεν είναι εξοπλισμένες για να διαχειριστούν με επιτυχία πολλούς πελάτες ταυτόχρονα. Είναι καλύτερο να επιλέξεις μια πιο εδραιωμένη εταιρεία που μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη, χωρίς να διακυβεύεται η εμπειρία των πελατών σου. Όταν οι εταιρείες βιώνουν πολύ γρήγορα την ανάπτυξη και δεν έχουν τους πόρους για να το χειριστούν, αυτό δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως παραδείγματος χάρη στα downtime, τα αργά φορτία σελίδας, τα χαμένα έσοδα και τις αρνητικές επιπτώσεις στην κατάταξη της αναζήτησης.

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας
συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας
ή καλέστε μας στο 2311296521.
Βρείτε μας στο χάρτη
Βρείτε μας με το αυτοκίνητο
Βρείτε μας με το λεωφορείο
Made with by Sevenloft | 2024 Όροι χρήσης Terms of use