6 Συμβουλές για να επιλέξεις τον κατάλληλο web host

no alt

H επιλογή του καλύτερου web host για τον ιστοχώρο σου μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και δεν πρέπει να το πάρεις ελαφρά.

Ποιους παράγοντες θα πρέπει να εξετάσεις κατά την επιλογή ενός web host; Εδώ θα μοιραστούμε μαζί σου έξι συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου web host, με παράγοντες την ταχύτητα, την αξιοπιστία και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Εάν μόλις άρχισες να μαθαίνεις πως να κωδικοποιείς και δεν έχεις έναν web host, πιθανότατα θα είσαι κοντά στην αναζήτηση ενός ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις τον πρώτο σου web site και να ελέγξεις τις ικανότητές σου στην κωδικοποίηση.

Ωστόσο, με τόσες πολλές εταιρείες web host εκεί έξω, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις με ποιον θα συνεργαστείς και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρεις τυχαία. Με αυτό κατά νου, χρησιμοποίησε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να επιλέξεις τον καλύτερο web host για το επόμενο web project σου.

 

  1. Εξέτασε τις δικές σου ανάγκες

Δυστυχώς, η επιλογή του καλύτερου web host δεν είναι τόσο απλή, όσο η επιλογή μιας λίστα. Η επιλογή του καθενός για το “καλύτερο”, θα εξαρτηθεί από τις δικές του ανάγκες.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις να εργασθείς με το WordPress, θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις έναν web host όπως το Bluehost ή το HostGator, το οποίο είναι δημοφιλές μεταξύ των χρηστών του. Αν σκοπεύεις να τρέξεις έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, θα χρειαστείς έναν host που θα μπορεί να φιλοξενήσει το software που χρησιμοποιείς.

Πριν ξεκινήσεις με την αγορά ενός web host, κάθισε και αναλογίσου τι χρειάζεσαι από αυτόν; Σκέψου τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι είδους site θα δημιουργήσεις; Για παράδειγμα, θα δουλέψεις με το WordPress ή με την δημιουργία  μιας στατικής ιστοσελίδας HTML;
  • Θα δημιουργήσεις περισσότερα από ένα site; Ορισμένοι web host σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις πολλά site από τον ίδιο λογαριασμό.
  • Πόση κίνηση αναμένεις να λαμβάνεις κάθε μήνα; Να είσαι ρεαλιστικός. Αυτό θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των πόρων που χρειάζεσαι. Αν σκοπεύεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να χρειαστείς ένα host που προσφέρει δυνατότητα κλιμάκωσης στις προσφορές πακέτων.
  • Ποιες τεχνικές απαιτήσεις θα έχεις απ’ το site σου; Οι περισσότερες γλώσσες κωδικοποίησης, όπως το HTML και το CSS, δεν έχουν ειδικές απαιτήσεις, αλλά αν εργάζεσαι με την PHP, για παράδειγμα, θα πρέπει να βρεις έναν host που μπορεί να εξυπηρετήσει τη γλώσσα αυτή.
  • Χρειάζεσαι επιπλέον λειτουργίες, όπως φιλοξενία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πιστοποιητικό SSL;  Να ΄σαι βέβαιος  πως ο host που επιλέγεις προσφέρει αυτό που ψάχνεις (και με λογικό ρυθμό).
  • Ποιος είναι ο μηνιαίος προϋπολογισμός σου; Γνωρίζοντας αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στο αποκλεισμό ορισμένων host και πακέτων, προτού χάσεις χρόνο συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά άλλων host.

 

  1. Έλεγξε την αξιοπιστία και την ταχύτητα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου κατά την επιλογή του web host, είναι οι βαθμολογίες αξιοπιστίας και τα uptime scores. Προφανώς, θέλεις να λειτουργεί όσο καλύτερα γίνεται. Ακόμα και λίγα λεπτά διακοπής την ημέρα, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων και σε μια κακή εμπειρία πελατών.

Ενώ κανένας host δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι οι servers του θα είναι ενεργοί στο 100% των περιπτώσεων, υπάρχουν πολλές εταιρείες που διαθέτουν χρονικές περιόδους 99,5% και υψηλότερες. Απόφυγε τις εταιρείες hosting που αναφέρουν οτιδήποτε κάτω από 99%.

Εκτός από το uptime, θα θέλες να επιλέξεις έναν host με γρήγορους servers. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιταχύνεις το site σου, αλλά αν είναι σε αργό server, δεν έχει σημασία πόσες διορθώσεις θα κάνεις, θα είναι πάντα αργό.

Η ταχύτητα μπορεί να μην φαίνεται σημαντική για έναν αρχάριο με μικρή επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, αλλά θα γίνει όλο και πιο σημαντική καθώς αναπτύσσεται ο ιστότοπός. Σύμφωνα με την KISSmetrics, η καθυστέρηση της ταχύτητα σε μια σελίδα μειώνει την ικανοποίηση του πελάτη κατά 16%. Επιπλέον, το 40% των επισκεπτών εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο, που χρειάζεται περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για φόρτωση. Οι μικρές καθυστερήσεις μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κατώτατη γραμμή (bottom line).

Για να βρεις την αξιοπιστία και τα στατιστικά στοιχεία ταχύτητας σε έναν συγκεκριμένο host, ξεκίνησε κοιτάζοντας τον ιστότοπό του και στη συνέχεια κοιτάξτε τα reviews για να έχεις μια αίσθηση, όσον αφορά τις εμπειρίες άλλων πελατών με αυτόν τον web host.

 width=

 

  1. Να γνωρίζεις τις επιλογές αναβάθμισης

Γενικά, το shared web hosting είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις, επειδή είναι φτηνό και ταιριάζει στις ανάγκες των αρχάριων. Ωστόσο, οι ανάγκες σου μπορεί να μην παραμείνουν οι ίδιες για πάντα. Καθώς το site σου αναπτύσσεται, ίσως βρεις τον εαυτό σου να χρειάζεται περισσότερο bandwidth, email storage και άλλους πόρους.

Μην ξεγελιέσαι ούτε από απεριόριστες προσφορές. Σε πολλές περιπτώσεις, η συμφωνία θα επιτρέψει στον host σου να πετύχει την απόδοση του site μετά από μια ορισμένη χρήση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει δραστικά τις ταχύτητες του site σου. Μερικές συμφωνίες επιτρέπουν ακόμη και στους host να κλείσουν τον site σου ή να σας απαιτήσουν να τον αναβαθμίσετε αν χρησιμοποιείτε πάρα πολλούς πόρους.

Γι ‘αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε έναν host, που σου προσφέρει χώρο να αναπτυχθείς. Αν και μπορεί να αρχίσεις σε ένα shared hosting plan, ένας host που προσφέρει επίσης εξειδικευμένη VPS φιλοξενία, θα είναι σε θέση να σε βοηθήσει να κάνεις τη μετάβαση σε ένα νέο server ευκολότερη, καθώς αναπτύσσεται το site σου.

 

  1. Εξερεύνησε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να εξετάσεις σε έναν web host είναι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να τρέξεις ένα site που αποθηκεύει ή μεταφέρει ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών πελατών.

Ξεκίνησε εξετάζοντας, εάν ο host εκτελεί ή όχι εντοπισμό κάποιο firewall ή malware detection στους servers του. Ρωτήστε τους, αν παρακολουθούν τους servers για ασυνήθιστη δραστηριότητα. Αναζήτησε έναν host που προσφέρει πιστοποιητικά SSL για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω του site παραμένουν ασφαλή και κρυπτογραφημένα. Ορισμένοι hosts προσφέρουν επίσης υπηρεσίες απόρριψης IP, οι οποίες επιτρέπουν να αποκλείσεις συγκεκριμένες διευθύνσεις IP, όπως αυτές που ενδέχεται να προέρχονται από ομάδες hackers.

Τέλος, εξέτασε αν o host προσφέρει συχνές αντιγραφές ιστοτόπων. Ακόμα μια σειρά μέτρων ασφαλείας που ισχύουν δεν είναι ποτέ εγγύηση, ότι ο ιστότοπός σου δεν θα χαλάσει ή δεν θα τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας μιας άλλης καταστροφής. Εάν ο host προσφέρει backup servers, μπορείς να επαναφέρεις γρήγορα τον ιστότοπό σου, σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Ψάξτε για hosts που δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας κάθε 24 ώρες, ειδικά αν σχεδιάζεις να κάνεις συνεχείς ενημερώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χαθούν κάποια δεδομένα θα ‘ναι μόνο λίγων ωρών.

 

  1. Φρόντισε για την ποιοτική υποστήριξη των πελατών σου

Η καλή εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά με έναν πάροχο hosting, ειδικά αν χρειάζεσαι λίγη βοήθεια για να θέσεις το site σε λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής διαδικασίας, δες τι είδους μέσα υποστήριξης είναι διαθέσιμα όπως μια ζωντανή συνομιλία, ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τηλεφωνική υποστήριξη.

Επίσης, ρίξε μια ματιά στις ώρες υποστήριξης. Ορισμένοι hosts προσφέρουν υποστήριξη πελατών 24 ώρες το 24ωρο, ενώ άλλες είναι διαθέσιμες μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες, γεγονός που μπορεί να καταστήσει ανέφικτη την παροχή κατάλληλης εξυπηρέτησης.

Τέλος, διάβασε τις κριτικές για να πάρεις μια αίσθηση της ποιότητας της υποστήριξης που προσφέρεται. Αναζήτησε κριτικές που αναφέρουν πόσο έγκαιρο και ενημερωμένο είναι (ή όχι) το προσωπικό υποστήριξης, βεβαίως οι άνθρωποι συχνά αφήνουν σχόλια μόνο όταν η εμπειρία ήταν είτε πολύ θετική, είτε πολύ αρνητική γεγονός που θα μπορούσε να σε πληροφορήσει για τις υπηρεσίες του host.

 width=

 

  1. Κάνε έρευνα τιμών

Προφανώς θέλεις να επιλέξεις ένα πακέτο hosting που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου. Ωστόσο, κατά την έρευνα των τιμών είναι σημαντικό να κοιτάξεις πέρα ​​από την αρχική μηνιαία τιμή που εμφανίζεται.

Πρώτα απ’ όλα, μην ξεχνάς ότι πολλοί πάροχοι hosting διαθέτουν προσφορές γνωριμίας για τους χρήστες. Μετά την πρώτη χρέωσή η συμφωνία ανανεώνεται στην κανονική τιμή. Να ΄σαι βέβαιος πως ο προϋπολογισμός σου, δεν αντέχει μόνο την τιμή γνωριμίας μα και την κανονική τιμή επίσης.

Σύγκρινε επίσης την τιμή άλλων πακέτων που προσφέρει ο host. Εάν επιλέξεις τη φθηνότερη επιλογή τώρα αλλά προχωρήσεις σε αναβάθμιση αργότερα, μπορεί να καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα για το αναβαθμισμένο πακέτο από ό,τι θα μπορούσες σ’ έναν άλλο host. Τέλος, φρόντισε το κόστος των πρόσθετων υπηρεσιών. Ορισμένοι hosts, για παράδειγμα, χρεώνουν επιπλέον για hosting μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ άλλοι το συμπεριλαμβάνουν στο βασικό τους πακέτο.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξετάσεις κατά την επιλογή ενός web host, και όλα ξεκινούν απ΄ το να γνωρίζεις ποιες είναι οι ανάγκες σου, έτσι μπορείς να βρεις αυτόν που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα.

Επικοινωνήστε
μαζί μας

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας
συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας
ή καλέστε μας στο 2311296521.
Βρείτε μας στο χάρτη
Βρείτε μας με το αυτοκίνητο
Βρείτε μας με το λεωφορείο
Made with by Sevenloft | 2024 Όροι χρήσης Terms of use