Το YouTube είναι απίστευτα δημοφιλές. Κατατάσσεται σταθερά ως η δεύτερη πιο εμπορική ιστοσελίδα παγκοσμίως. Επιπλέον, το περιεχόμενό του εμφανίζεται συχνά στο Google (που συμβαίνει να είναι ο κορυφαίος ιστότοπος).

7 Tips για διαφημίσεις στο YouTube & βίντεο 1

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το YouTube ως μια μεγάλη ευκαιρία SEO για προβολή ή ένα μέρος για να φιλοξενήσει τα βίντεο που δημιουργούν, ώστε να τα ενσωματώσουν στις ιστοσελίδες τους. Ωστόσο, η διαφήμιση βίντεο στο YouTube έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τους εμπόρους.

Σε αντίθεση με την αμειβόμενη αναζήτηση, η οποία συχνά διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του τελευταίου click, οι περισσότερες μορφές διαφήμισης στο YouTube χρησιμοποιούνται είτε για την οικοδόμηση, είτε για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας ενός brand. Ναι, οι διαφημίσεις του YouTube μπορεί να περιέχουν μια παρότρυνση για δράση(call to action), αλλά συνήθως το κοινό-στόχο σου είναι περισσότερο “upper-funnel”.

(Παρεμπιπτόντως, πολλά σημεία επαφής μάρκετινγκ που ήδη αγαπάς είναι ανώτερα από αυτά που κερδίζουν. Για παράδειγμα, ακόμη και η αναζήτηση της PPC χαρακτηρίζεται ως σημείο επαφής της “upper-funnel”  για όλους τους ανθρώπους που δεν μετατρέπονται σε κάποιο από τα τις προτιμώμενες συμπεριφορές ή τους στόχους μάρκετινγκ. Αυτές οι εγκαταλελειμμένες επισκέψεις συχνά εκπαιδεύουν τον επισκέπτη για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, εκθέτοντας ταυτόχρονα στο εμπορικό σου σήμα).

Ας δούμε τους αγαπημένους μας τρόπους χρήσης της διαφήμισης YouTube σε συνδυασμό με άλλες μορφές μάρκετινγκ καθώς και σε αυτόνομο περιβάλλον.

Remarketing στους επισκέπτες του site  

Ξοδεύεις πολύ χρόνο, ενέργεια και χρήματα στην αναζήτηση της PPC και τα social media. Επιπλέον, η ομάδα πωλήσεών είναι εκεί έξω. Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας αποχωρούν χωρίς να ακολουθήσουν κάποια από τις ενέργειες που ήθελες – είτε επειδή δεν είναι έτοιμοι, είτε δεν λαμβάνουν το μήνυμα σωστά.

Στην περίπτωση αυτή, ένα βίντεο ίσως βοηθήσει για να τροποποιήσεις αυτό το μήνυμα, προκειμένου να προσελκύσει την προσοχή του επισκέπτη.

Διασκέδασε με το Google Tag Manager (GTM)

Εάν χρησιμοποιείς το Google Tag Manager (ή άλλη πλατφόρμα διαχείρισης ετικετών), μπορείς να είσαι ακόμα πιο δημιουργικός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείς το κοινό για να πραγματοποιήσεις επαναληπτικό / επαναπροσανατολισμό με βίντεο. Για παράδειγμα, αν ο ιστότοπός σου διαθέτει πέντε σημαντικές αλλά ξεχωριστές κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών, χρησιμοποιήσε τη Διαχείριση ετικετών για να ξεκινήσεις έναν κώδικα JavaScript διαφορετικού κοινού, βάσει του συγκεκριμένου σημείου του ιστότοπού που επισκέφθηκε κάποιος. Στη συνέχεια, παίξε με διαφορετικά βίντεο ανάλογα τις διαφορετικές ανάγκες των επισκεπτών.

Εάν θέλεις να κάνεις μια πιο επιθετική προσφορά σε άτομα που επισκέφτηκαν μια σημαντική σελίδα (όπως η σελίδα “επικοινωνήστε μαζί μας”), τότε δημιούργησε ένα ειδικό κοινό για αυτούς τους επισκέπτες και ενίσχυσε τις προσφορές, δημιουργώντας μια διαφορετική καμπάνια που απευθύνεται αποκλειστικά σ’ αυτούς.

Αντιστοίχιση Πελατών

Τα άτομα στη λίστα των πελατών σου μπορεί να μην διαβάζουν τα newsletter, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουν προσοχή στα βίντεο. Με τον ίδιο τρόπο που επίλεξες μια λίστα επαναληπτικού μάρκετινγκ από την “Κατηγορία κοινού”, μπορείς να δημιουργήσεις ένα νέο κοινό με τη χρήση λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν μεταμορφωθεί.

Αν είσαι αρκετά τυχερός και έχεις μια πολύ μεγάλη λίστα newsletter, σκέψου να μεταφορτώσεις τμήματα (αντί να μεταφορτώσεις ολόκληρη τη λίστα σε ένα κοινό), ειδικά εάν θέλετε να παρέχεις σε κάθε τμήμα ένα ελαφρώς διαφορετικό μήνυμα ή πρόσκληση για δράση.

Επιπλέον, αν τρέξεις ξεχωριστά αυτά τα προσαρμοσμένα είδη κοινού, μπορείς να προσαρμόσεις τη στρατηγική υποβολής προσφορών. Ίσως να ‘ναι σημαντικό όσον αφορά την επιστροφή πελατών ή τη την διατήρηση των σημαντικών.

Channel-based διαφημίσεις

Εάν μπορείς να βρεις κανάλια YouTube με χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν με το κοινό-στόχο (κυρίως με βάση το θέμα, αλλά ενδεχομένως και με άλλους παράγοντες), πρόσθεσε αυτά τα κανάλια σ’ αυτά που θέλεις να διαφημιστείς.

Ένα καλό παράδειγμα ενός δημοφιλούς καναλιού είναι το Business Insider – είναι κάτι καινούργιο, στόχευσε λοιπόν στους θεατές τους αγοράζοντας διαφημίσεις στο κανάλι τους στο YouTube.

Μεμονωμένη στόχευση τοποθέτησης βάσει βίντεο

Ορμώμενοι απ’ το παραπάνω παράδειγμα του Business Insider, ίσως να μην θέλεις να στοχεύσεις όλους τους θεατές. Μερικά από τα δημοφιλέστερα βίντεό τους έχουν ελάχιστη σχέση με τις επιχειρήσεις, μερικά μπορεί να προσανατολίζονται προς θεατές που ενδέχεται να μην είναι στο κοινό-στόχο σου. Έτσι, αντί να στοχεύσεις ένα ολόκληρο κανάλι, ίσως θελήσεις να τοποθετήσεις μια διαφήμιση σε ένα βίντεο που έχει σχετικό περιεχόμενο και ένα μεγάλο αριθμό προβολών.

Το καλύτερο μέρος της στόχευσης αυτής είναι το επίπεδο ελέγχου και ο βαθμός ανάλυσης. Για να φτάσεις στην κλίμακα αυτή, ωστόσο θα πρέπει να συγκεντρώσεις μαζί πολλά δημοφιλή βίντεο. Και αν το περιεχόμενο δεν είναι διαχρονικό, η δημοτικότητά τους μπορεί να έχει ήδη ξεθωριάσει.

Keywords

Αν θέλεiw η Google να κάνει τη δουλειά της, θα έχεις μεγαλύτερη κλίμακα καθώς συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά σε μια “θέση” για σένα. Αλλά ό,τι κερδίζεις με την απλότητα και την κλίμακα, θα το χάσεις από την άποψη της στόχευσης.

Mix and match

Εάν το κοινό σου είναι αρκετά μεγάλο, μπορείς να συνδυάσεις αυτές τις μεθόδους στόχευσης με διαφορετικές διαφημίσεις ή διαφορετικές προσφορές καθώς και άλλες παραδοσιακές επιλογές δημογραφικής στόχευσης.

Τέλος

Μπορεί να μην διαθέτεις βίντεο και ίσως να μην μπορείς να αντέξεις οικονομικά το κόστος παραγωγής βίντεο. Όμως, κάθε επιχείρηση έχει τα δικά της αποδεκτά επίπεδα παραγωγής.

Ακόμη και οι εταιρείες Fortune 500 επιλέγουν όλο και περισσότερο αυθεντικά βίντεο που είναι πιο εύκολο να γυριστούν με (σχετικά) φθηνές τεχνικές παραγωγής. Αυτά τα εμπορικά σήματα έχουν προετοιμάσει το δρόμο για να κάνεις τη διαφήμιση βίντεο που μπορείς να αντέξεις οικονομικά – τόσο από πλευράς κόστους παραγωγής όσο και από άποψη κόστους ανά προβολή (CPV).

Πήγαινε λοιπόν να βγάλεις βίντεο και θα σε δούμε στο YouTube!

contact icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε περισσότερους πελάτες? Ελάτε να σας βοηθήσουμε!
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στο 2311296521