9 Blogging tips από τα καλύτερα beauty blogs της χρονιάς

Αν αγαπάς την ανάγνωση beauty blogs, είσαι πάντα η πρώτη που δοκιμάζει τα νέα καλλυντικά και μιλάς συνεχώς στους φίλους σου για τα αντικείμενα που δοκιμάζεις – ίσως είναι καιρός να ξεκινήσεις το δικό σου beauty blog.

Ένα blog είναι ο τέλειος τρόπος να να μοιραστείς την αγάπη σου για προϊόντα και τάσεις ομορφιάς. Όχι μόνο σου επιτρέπει να γράφεις για το πάθος σου, αλλά έχεις επίσης μια ποικιλία άλλων πλεονεκτημάτων. Αν έχεις ένα από τα καλύτερα beauty blog, μπορεί να:

 • Λαμβάνεις δωρεάν προϊόντα από εταιρείες ομορφιάς, σε αντάλλαγμα σχολίων και διαφήμισης
 • Να πληρωθείς από τους χορηγούς που θέλουν να  τοποθετήσουν διαφημίσεις στον ιστότοπό σου.
 • Ξεκίνησε συμφωνίες με θυγατρικές που κερδίζεις χρήματα, όταν οι αναγνώστες αγοράζουν αντικείμενα που κάνεις κριτική.
 • Γίνε μια αρχή στην βιομηχανία της ομορφιάς.
 • Πήγαινε σε εκδηλώσεις ομορφιάς και ζήτησε να γίνει κάποια συνέντευξη από τα μέσα ενημέρωσης και άλλους bloggers.

Όταν ξεκινάς ένα blog ομορφιάς, μπορείς να διασκεδάζεις ενώ παράλληλα κερδίζεις χρήματα και ασκείς κριτική σε δωρεάν προϊόντα.

Λοιπόν, πώς θα το κάνεις;

Για να δούμε τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις ένα επιτυχημένο blog:

9 συμβουλές για τη δημιουργία ενός καταπληκτικού blog ομορφιάς

 • Επίλεξε ένα συγκεκριμένο τομέα ή θέμα.
 • Βρες τη δική σου φωνή.
 • Δημοσίευσε φρέσκο, επίκαιρο περιεχόμενο.
 • Κάντε το share-worthy.
 • Να είσαι ακούραστος για την ανάπτυξη της λίστα email.
 • Κράτησε το οπτικό.
 • Χρησιμοποίησε εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο.
 • Υποστηρίξτε το blog με μια δυναμική social παρουσία.
 • Θυμήσου τα καλύτερα beauty blog βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε συμβουλή.

 

1.Επίλεξε ένα συγκεκριμένο τομέα ή θέμα.

Με τόσους πολλά  blogs ομορφιάς, χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίσεις. Δεν μπορείς να είσαι γενική. Σκέψου ποιο θα ήταν το θέμα ή ο τομέας που θα ήθελες να ασχοληθείς και επικεντρώσου σ’ αυτόν.

Εστιάστε σε ένα πράγμα, όπως μακιγιάζ στα μάτια ή την φροντίδα του δέρματος.

Ενώ μπορείς να επεκτείνεσαι σε άλλα θέματα, η εξειδίκευση σε βοηθά να ξεκινήσεις με ένα καθορισμένο θέμα (όπως τα βιολογικά προϊόντα, συμβουλές μακιγιάζ, κριτικές κραγιόν, κ.λπ.) που μπορεί να γίνει ο λόγος της επιτυχίας σου.

Pro προς έμπνευση: Η Caroline Hirons ξεκίνησε εστιάζοντας αποκλειστικά στη φροντίδα του δέρματος.

9 Blogging tips από τα καλύτερα beauty blogs της χρονιάς 1

 

2.Βρες τη δική σου φωνή

Για να ξεχωρίσεις, δεν πρέπει να ακούγεσαι όπως όλοι οι άλλοι. Μην προσπαθήσεις να αντιγράψεις άλλα blog. Αντ ‘αυτού, βρες τη δική σου φωνή και μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου.

Στην αρχή, ίσως θελήσεις να κάνεις λίγο πίσω, επειδή θέλεις όλοι να διαβάζουν το blog σου. Αλλά είναι καλύτερα να εντυπωσιάσεις πραγματικά μερικούς ανθρώπους με μια φρέσκια φωνή, από το να τους ευχαριστήσεις όλους με μια “βαρετή” φωνή.

Pro προς έμπνευση : Ενώ πολλά blogs ομορφιάς επικεντρώνονται στην τελειότητα, το Clumps of Mascara  βρήκε το δικό της τρόπο δημιουργώντας ένα blog που επαινεί την ατέλεια.

 

3.Δημοσίευσε φρέσκο, επίκαιρο περιεχόμενο

Αν θέλεις να συμβαδίζεις με τα καλύτερα blog, δεν μπορείς να δημοσιεύεις σε τυχαίο ή με διαλείμματα χρόνο. Πρέπει να δεσμευτείς για ένα τακτικό πρόγραμμα και να το τηρήσεις.

Η δημοσίευση τακτικού περιεχομένου δεν θα ικανοποιεί μόνο τον αναγνώστη, αλλά και τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google. Τα blogs που δημοσιεύουν τακτικά περιεχόμενο έχουν καλύτερη απόδοση στην οργανική αναζήτηση (καθιστώντας πιο πιθανό για περισσότερους αναγνώστες να βρουν το blog σου).

Pro προς έμπνευση: Εάν μεταβείς στο Rouge 18, θα δεις ότι τηρούν το πρόγραμμά τους, για μία ανάρτηση ανά ημέρα.

 

4.Κάνε το share-worthy

Όταν ξεκινάς ένα blog, δεν μπορείς απλά να πατήσεις «Δημοσίευση» και να περιμένεις από τους αναγνώστες να συρρέουν στη σελίδα σου. Πρέπει να βρεις στρατηγικούς τρόπους για να φέρεις κυκλοφορία.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η κίνηση είναι οι τρέχοντες αναγνώστες να μοιραστούν τις φωτογραφίες και τις συμβουλές σου, στα δικά τους social media.

Αυτό συμβαίνει, όταν οι αναγνώστες βλέπουν κάτι που τους αρέσει και μοιράζονται το περιεχόμενο με τους φίλους τους, μέσω των social media ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να αξιοποιήσεις αυτόν τον ισχυρό όπλο, προσπάθησε να δημιουργείς περιεχόμενο που είναι τόσο συναισθηματικά ελκυστικό (αστείο, εκπληκτικό, αναζωογονητικό, κ.λ.π.), πολύτιμο ή μοναδικό που οι αναγνώστες να αισθάνονται υποχρεωμένοι να το μοιράζονται με τους φίλους τους. Σύνδεσε επίσης το post σου με όμορφες εικόνες όπως στο Pinterest και το Instagram.

Pro προς έμπνευση: Ρίξε μια ματιά στην τακτική της Ashley Brooke Nicholas να συνδέει τα post της με εικόνες, που είναι πάντα ευρέως διαδεδομένες στο Pinterest.

 

5.Να είσαι ακούραστη όσον αφορά την ανάπτυξη της λίστα email.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο blog σου είναι στέλνοντας ένα email στους αναγνώστες, κάθε φορά που δημοσιεύεις κάτι νέο.

Από την πρώτη μέρα, δούλεψε για τη συλλογή email μέσω εντύπων συμμετοχής, που ζητούν από τους αναγνώστες να μοιράζονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Τρέξε κανονικές καμπάνιες που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία της λίστας (όπως διαγωνισμοί, προσκλήσεις, δωρεάν προσφορές και αναβαθμίσεις περιεχομένου).

Pro προς έμπνευση: Δες πώς η Keiko Lynn χτίζει τη λίστα της προσφέροντας αποκλειστικά περιεχόμενα και δώρα μόνο για μέλη.

9 Blogging tips από τα καλύτερα beauty blogs της χρονιάς 2

 

6.Χρησιμοποίησε οπτικό περιεχόμενο.

Το blogging δεν περιορίζεται μόνο σε γραπτό περιεχόμενο. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείς και οπτικά μέσα – όπως φωτογραφίες, γραφικά και βίντεο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν ελπίζεις να γίνεις ένα από τα καλύτερα beauty blog.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να παρουσιάζεις προϊόντα, διαδικασίες και αποτελέσματα παρά μέσω φωτογραφιών ή βίντεο. Έτσι, καθώς αναπτύσσεις θέματα περιεχομένου, σκέψου πάντα πώς να ενσωματώσεις εξαιρετικά γραφικά, για να υποστηρίξουν τις γραπτές περιγραφές.

Pro προς έμπνευση: Η Lisa Eldridge γεμίζει τις σελίδες της με υψηλής ποιότητας βίντεο, που ενσωματώνει στις σελίδες του blog της.

 

7.Χρησιμοποίησε εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Όταν δημιουργείς προσαρμοσμένες εικόνες και βίντεο για το blog σου, δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες. Μην τραβήξεις μερικές φωτογραφίες ή βίντεο της τελευταίας στιγμής και το ανεβάσεις. Αφιέρωσε χρόνο για να ρυθμίσεις το φόντο και να σχεδιάσεις προσεκτικά τις εικόνες και τα βίντεο των προϊόντων.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξοδέψεις πολλά χρήματα για ακριβές φωτογραφικές και εξοπλισμό. Απλώς δεν πρέπει να δημοσιεύεις πρόχειρα project.

Pro προς έμπνευση: Ανακάλυψε τον όμορφο τρόπο που η Into The Gloss παρουσιάζει προϊόντα και κραγιόν σε αυτό το post.

9 Blogging tips από τα καλύτερα beauty blogs της χρονιάς 3

 

8.Υποστηρίξτε το blog με μια δυναμική social παρουσία.

Για να συναγωνιστείς τα υπόλοιπα blog, θα χρειαστεί επίσης να αναπτύξεις μια ισχυρή social παρουσία. Να είσαι ενεργή στα social media που είναι συναφή με την κοινότητα ομορφιάς, όπως:

YouTube – Κάθε φορά που δημοσιεύεις ένα βίντεο στο blog σου, προσθέστε το στο κανάλι στο YouTube. Πολλοί βρίσκουν το κύριο περιεχόμενό αναζητώντας στο YouTube, αντί να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης.

Pinterest – Το Pinterest είναι μια οπτικά εστιασμένη πλατφόρμα που προσελκύει επίσης ένα μεγάλο κοινό ομορφιάς. Δημιούργησε τουλάχιστον μία ή δύο συνδέσεις για κάθε δημοσίευση που δημιουργείς.

Instagram – Μια άλλη οπτική πλατφόρμα, το Instagram είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστείς προσαρμοσμένες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και σύντομα βίντεο.

Το Facebook, Twitter, Snapchat και άλλα social media είναι επίσης σημαντικά. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να έχεις ισχυρή παρουσία παντού (ειδικά όταν αρχίζεις). Επομένως, εστίασε στην οικοδόμηση ενός κοινού σε μία ή δύο από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται περισσότερο από το κοινό-στόχο σου και στη συνέχεια αναπτύσεσαι από εκεί.

Pro Inspiration: Ακολουθήστε τον @PatrickStarrr για να δεις πώς αλληλεπιδρά με κοινό πάνω από 3 εκατομμύρια.

9 Blogging tips από τα καλύτερα beauty blogs της χρονιάς 4

 

9.Μην ξεχνάς τα καλύτερα beauty blog βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου

Αν είσαι νέα στο blogging, υπάρχει ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να θυμάσαι. Όλα τα blogs – ακόμα και τα καλύτερα – έπρεπε να ξεκινήσουν από κάπου.

Αν μόλις ξεκινάς, θυμήσου ότι όλα τα blogs βελτιώνονται και αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, αν φοβάσαι να μοιραστείς τις δημοσιεύσεις ή να εκτεθείς δημόσια επειδή πιστεύεις ότι το blog σου δεν είναι τέλειο – κάνε το ούτως ή άλλως.

Καθώς συνεχίζεις να δημιουργείς, να γράφεις και να δημοσιεύεις, το blog σου θα βελτιώνεται. Αλλά αν υποκύψεις στους φόβους της ατέλειας, δεν θα βρεις ποτέ τη χαρά, τον ενθουσιασμό και ίσως ακόμη και το εισόδημα που μπορεί να προέλθει από ένα blog ομορφιάς.